Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Ik ga mijn eerste huis kopen in Amsterdam! Waar moet ik op letten?

Eindelijk, het is zover: je kunt je eerste huis kopen! En natuurlijk is Amsterdam de perfecte plek om je toekomst op te bouwen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Je kunt natuurlijk de ervaring van je ouders inschakelen, maar de woningmarkt in Amsterdam is toch net even wat anders dan elders. De vraag is hoger en de verkoop gaat daardoor sneller, het gemiddelde prijsniveau ligt hoger, en met veel oude huizen is het ook bouwtechnisch risicovol. Je koopt dan ook niet zomaar een huis in Amsterdam, zeker niet als je nog onervaren bent op de woningmarkt. Ben jij starter op de woningmarkt en op zoek naar jouw eerste huis in Amsterdam? Wij helpen je op weg!

Hypotheek

Misschien heb je voordat je besloot jouw eerste huis te gaan kopen via een online tool je maximale hypotheek berekend. Dit heeft je een globaal idee gegeven van wat er mogelijk is, maar daarmee ben je er nog niet. Wanneer je straks daadwerkelijk jouw eerste hypotheek af gaat sluiten, moet je meerdere beslissingen maken. Welke bank of hypotheekverstrekker kies ik en waarom? Welke hypotheekvorm kies ik? Ga ik voor een hypotheek mét of zonder NHG? Welke extra mogelijkheden zijn er voor starters? Kunnen mijn ouders ook voor een deel bijspringen?

Onze Huis & Hypotheek adviseur Valentino Meerzorg helpt je tijdens een vrijblijvende afspraak graag bij de antwoorden op deze vragen.

Huis zoeken

Je kunt beginnen met het in de gaten houden van Funda en daarbij eventueel een alert in te stellen. Het komt echter meer dan eens voor dat makelaars een huis al intern – d.w.z. in het systeem waardoor alle makelaars aan elkaar verbonden zijn – communiceren. Het kan dan maar zo zijn dat je dan al te laat bent om een afspraak te maken om jouw droomhuis te bezichtigen. Woon je op dit moment nog niet in Amsterdam dan kan het daarnaast lastig zijn om te bepalen welke wijken en buurten bij jouw wensen en budget passen. Ook kan het lastig zijn om in te schatten welk huis een realistische vraagprijs heeft. Zo kan er tussen de uiteindelijke verkoopprijs van twee huizen met dezelfde vraagprijs uiteindelijk wel 30.000 euro verschil zitten. Wanneer je dit van tevoren in kunt schatten, dan hoef je geen tijd te besteden aan huizen die uiteindelijk te duur zullen zijn.

De zoektocht naar de perfecte eerste woning kan in Amsterdam een ‘hell of a job’ zijn. Kan jij wel wat hulp gebruiken, vraag dan een eenmalig gratis aankoopadvies aan via deze pagina of schakel ons in als aankoopmakelaar.

Waarde & kwaliteit inschatten

Na een aantal bezichtigingen weet je het zeker: dit wordt jouw eerste huis! De makelaar heeft je al laten weten dat er bij dit huis een (online) bieding plaatsvindt. Je hebt nog tot een bepaalde datum om jouw bod uit te brengen. Je wil dit huis zó graag hebben, maar wanneer bied je nu teveel? Hoe zorg je ervoor dat jij precies de juiste prijs op tafel legt om het huis te mogen kopen én een prijs die realistisch is ten opzichte van de waarde van het huis? In het kadaster en in de stukken van de gemeente kun je meer informatie vinden en ook een bouwkundige keuring kan je een stuk verder helpen. Toch blijft het lastig om al deze informatie binnen korte tijd op waarde te schatten. Ook hier kunnen wij je bij helpen.

Kosten koper

Heb je jouw eerste huis kunnen kopen voor een realistische prijs? Gefeliciteerd! Hopelijk heb je nog een potje over voor de zogenaamde ‘kosten koper’. Naast de kosten voor de rapporten uit het kadaster en de bouwkundige keuring, ben je als koper namelijk vaak verplicht tot het betalen van een aantal andere kosten. In dit geval staat er bij de vraagprijs van de woning altijd de term ‘kosten koper’ vermeld. Hierbij gaat het om de kosten van de notaris (koop- & leveringsakte) en de overdrachtsbelasting (2%). Daarnaast kunnen er nog kosten zijn voor het hypotheekadvies, de taxatie (noodzakelijk voor hypotheek) en natuurlijk de kosten van je aankoopmakelaar.

Duizelt het je nu al van alle informatie? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek, waarin we je nog eens rustig uit kunnen uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het kopen van jouw eerste woning.

10 13
9.6

Emanuels Makelaardij

0 Comments


Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.