Amsterdam
Valkenburgerstraat 95

Vraagprijs: € 925.000,- k.k.

Maak afspraak

Amsterdam
Valkenburgerstraat 95

English text below:

Interesse?

Kenmerken

  • Soort bovenwoning
  • Woonopp 117 m2
  • Inhoud 365 m3
  • Kamers 4

English text below:

Wij mogen een LUXE PENTHOUSE aanbieden met riant zonneterras in hartje Amsterdam!

Dit luxe penthouse, circa 117 m2 heeft een terras van circa 36 m2 en ligt echt in het centrum van de stad op steenworp afstand van het Waterlooplein. Dagelijks genieten van de bruisende binnenstad en toch volledige rust op het ruime dakterras, gelegen op het zuiden met weids uitzicht over het platdak. Het appartement zelf ademt ruimte. Grote raampartijen aan weerszijden zorgen voor een enorme lichtinval in alle kamers. Samen met de aanwezige lift en eigen berging zorgt dit voor een niveau van comfort dat weinig appartementen in hartje Amsterdam evenaren.

Ligging
De woning is gelegen in het in 1998 gerealiseerde appartementencomplex “Markenhoven”, precies tussen het oude centrum en de mooie Plantagebuurt. Het bijzondere van dit penthouse is dat het een bungalow is op de 5e etage en geen buren heeft alleen onderburen. Het ligt rechts aan de binnentuin en links aan het autoloze Koerierstersplein en aan de achterkant (dakterras kant) is de stille Rapenburgerstraat, daardoor is het ook op het dakterras rustig toeven.
Er is geen betere locatie denkbaar. Door de centrale ligging, dichtbij Waterlooplein, Nieuwmarkt en Rembrandtplein, is er een overvloed aan gezellige restaurantjes, cafeetjes, winkels voor de dagelijkse boodschappen (AH, Gall&Gall, Etos, Blokker, Marqt), musea (Nemo, Scheepvaartmuseum,, cultuurcentra (Stopera, Carré, bioscoop), sportfaciliteiten (Tennis SWIFT, SportCity, FitforFree), etc. Daarnaast heeft het een groene rustige binnentuin en zijn het Wertheimpark, de Hortus en Artis om de hoek gelegen. Genoeg scholen en crèches op loopafstand.

Indeling
De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot het trappenhuis en de lift.

Vijfde verdieping:
Entree penthouse:
Hal met toegang tot drie slaapkamers, berging met witgoed aansluiting en ruimte voor een extra koel-vrieskast, een ruime geheel betegelde badkamer en separaat toilet. Het einde van de hal geeft toegang tot de zonnige woon- eetkamer en halfopen keuken. Zodra u de woon-eetkamer binnenloopt wordt u verrast door de ruimte en de raampartijen aan weerskanten, waardoor er zomer en winter een mooie lichtinval is. Er is ruimte voor een gezellige living en een lange eettafel met uitzicht op het terras. Vanuit de woon-eetkamer loopt u via de schuifpui zo naar buiten. Het terras is fantastisch gelegen op het zuiden, waardoor u de hele dag kunt genieten van de zon. Het ligt rustig en vrij met uitzicht op het platdak. Het zijterrasje (circa 8 m2) gelegen op het oosten is overdekt en biedt een heerlijk koele plek op een warme zomerdag, maar ook bij een zomers regenbuitje kunt u daar rustig blijven zitten. Indien u van planten houdt kunt u naar hartelust uw gang gaan, want er is een bewaterings systeem aangelegd om de planten nat te houden. De halfopen keuken met grandstone aanrechtblad is van een mooie kwaliteit en voorzien van veel lades en kastruimte, vaatwasser Siemens, oven en magnetron van NEFF, koelkast, AEG inductie kookplaat en afzuigkap. Mocht u het toch prettig vinden om de woon-eetkamer iets koeler te houden, dan kan dat met de elektrische zonwering of de aanwezige airconditioning. De master bedroom ligt aan de rustige binnentuin zijde van de woning en biedt plaats voor een ruim bed, een flink aantal kasten en is ook voorzien van airconditioning. Het draai-kiepraam zorgt ervoor dat het raam ook bij regen open kan blijven staan. De tweede slaapkamer is ingericht als kantoor-thuiswerkplek en heeft een enorm bureau en aan de andere zijde een kastenwand. De derde slaapkamer heeft eveneens een kastenwand en wordt gebruikt als logeerkamer. De badkamer is ruim en centraal gelegen. Hier bevinden zich een ruim ligbad, inloopdouche, wastafel en twee spiegelkasten. Het gehele appartement is keurig gestuct en afgewerkt en voorzien van een houten parketvloer (Viks Parket). Alle ramen zijn voorzien van luxaflex rolhorren en de afwijkende maten (badkamer, schuifpui en schuiframen) speciaal op maat gemaakte horren. Luxaflex aluminium voor de slaapkamers en stoffen luxaflex, die tevens als zonwering kunnen op stand in between, dicht of ondoorzichtig. De separate berging is gesitueerd in de onderbouw.

Eigendomssituatie
Het appartement is belast met erfpacht. De algemene bepalingen van 1994 zijn van toepassing. De canon is afgekocht tot 30 april 2046. Eeuwigdurende erfpacht is onder gunstige voorwaarden aangevraagd.

Vereniging van Eigenaren
Vereniging van Eigenaren ‘Hof 2 Markenhoven’ te Amsterdam. De administratie en het technisch beheer worden professioneel gedaan door Newomij Vve Beheer. De servicekosten bedragen € 224,71 per maand. Het betreft een actieve Vereniging van Eigenaren.

Technische installaties
– verwarming en warmwatervoorziening door middel van stadsverwarming;
– mechanische ventilatie;
– intercom (VVE);
– dubbele beglazing.

Bereikbaarheid
Auto en openbaar vervoer:
Op slechts 150 meter loopafstand bevinden zich het Metrostation Waterlooplein en een aantal tram- en bushaltes, die zorgen voor een uitstekende aansluiting op het Amsterdamse openbaar vervoersnet. Ook is vlakbij het Muziektheater een goed bemande taxistandplaats gelegen. Het Centraal Station van Amsterdam ligt op nog geen 5 minuten fietsen, 4 minuten Metro of een kwartiertje lopen.

Eigen vervoer: De parkeergelegenheden in de onderliggende garage (ingang Markenhoven) zorgen voor het allergrootste gemak voor de automobilist. In de Markenhoven parkeergarage zijn parkeerplaatsen te huur en/of te koop. Ook met een parkeervergunning mag u in deze parkeergarage parkeren. Via de uitvalswegen Weesperstraat of de IJ-tunnel bent u in no-time op de Amsterdamse Ring A-10.

Bijzonderheden
– ruim, licht en luxe appartement
– in centrum van Amsterdam en centraal gelegen;
– zeer zonnig en ruim terras op het zuiden;
– airconditioning in kamer en slaapkamer aanwezig;
– erfpacht afgekocht tot 30 april 2046;
– eeuwigdurende erfpacht is onder gunstige voorwaarden aangevraagd
– eigen afsluitbare berging in de onderbouw;
– oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde foto’s. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.
———————————————————————————————————————————————-

We herewith offer a LUXURY PENTHOUSE with a spacious sun terrace in the heart of Amsterdam!

This luxurious penthouse, approximately 117 m2, has a terrace of approximately 36 m2, and is located in the center of the city, a stone’s throw from Waterlooplein. Enjoy the bustling city center every day in a completely quiet apartment with large roof terrace, located on the south with a panoramic view over the flat roof. The apartment itself is very spacious. Large windows on both sides provide an enormous amount of light in all rooms. Together with the elevator and private storage, this residence provides a level of comfort that few apartments in the heart of Amsterdam can meet.

Location
The residence is located in the building “Markenhoven”, realized in 1998, exactly between the old center and the beautiful Plantagebuurt. This penthouse is special due to the fact that it is a bungalow on the 5th floor. It has no side neighbors, only up and below. It has on the rightside view on the courtyard and left on the car-free Koerierstersplein, at the back (roof terrace side) the quiet Rapenburgerstraat is located, which means that the roof terrace is nicely quiet and you can even hear the birds chirping.
There is no better location imaginable. Due to its central location, close to Waterlooplein, Nieuwmarkt and Rembrandtplein, there is an abundance of cozy restaurants, cafes, shops for daily shopping (AH, Gall&Gall, Etos, Blokker, Marqt), museums (Nemo, Scheepvaartmuseum, cultural centers (Stopera, Square, cinema), sports facilities (Tennis SWIFT, SportCity, FitforFree), etc. In addition, it has a communal green courtyard garden and Wertheim Park, the Hortus and Artis are just around the corner. Enough schools and crèches within walking distance.

Layout
The communal entrance gives access to the stairwell and the elevator.

Fifth floor:
Penthouse entrance:
Hall with access to three bedrooms, storage room with white goods connection and space for an extra fridge-freezer, a spacious fully tiled bathroom and separate toilet. The end of the hall gives access to the sunny living-dining room and semi-open kitchen. As soon as you enter the living-dining room, you will be surprised by the space. Due to the windows on both sides, there is a beautiful light in summer and winter. There is room for a cozy living room and a long dining table overlooking the terrace. From the living-dining room you can walk out through the sliding doors. The terrace is fantastically located on the south, so you can enjoy the sun all day long. The terrace is quiet and has an unobstructed view over the flat roof. The side terrace (approximately 8 m2) located on the east is covered and gives a wonderfully cool place on a hot summer day, where you can even stay during a summer rain shower. If you like plants, you can keep a lot of plants, as a watering system has been installed to keep the plants wet.
The semi-open kitchen with grand stone counter top is of good quality and equipped with many drawers and cupboard space, dishwasher Siemens, oven and microwave from NEFF, refrigerator, AEG induction hob and extractor. If you like to keep the living-dining room a bit cooler, you can arrange that with the electric blinds or the air conditioning. The master bedroom is located on the quiet courtyard side of the house and has space for a spacious bed, a large number of closets and is also equipped with air conditioning. The tilt and turn window ensures that the window can remain open even when it rains. The second bedroom is furnished as a workplace and has a huge desk and a wardrobe on the other side. The third bedroom has also a wardrobe and is used as a guest room. The bathroom is spacious and centrally located. Here you will find a big bath, walk-in shower, sink and two mirror cabinets. The entire apartment is neatly plastered and finished and equipped with a wooden parquet floor (Viks Parket). All windows are fitted with luxaflex roller screens in different sizes in conformity with the windows (bathroom, sliding doors and sliding windows) specially made to measure. The Luxaflex can also be used as sun protection in different positions, like: in between, closed or opaque. The separate storage room is located in the basement.

Ownership situation
The apartment is charged with leasehold. The general provisions of 1994 apply. The ground rent has been bought off until April 30, 2046. Perpetual leasehold has been applied for under favorable conditions.

Owners Association
Association of Owners ‘Hof 2 Markenhoven’ in Amsterdam. The administration and technical management are done professionally by Newomij Vve Beheer. The service costs are € 224.71 per month. It is an active Owners Association.

Technical installations
– heating and hot water supply by means of district heating;
– mechanical ventilation;
– intercom (VVE);
– double glass.

Accessibility
Car and public transport:
The Waterlooplein metro station and a number of tram and bus stops are only 150 meters away on foot, which provide an excellent connection to the Amsterdam public transport network. There is also a well-staffed taxi rank near the Muziektheater. Amsterdam Central Station is less than 5 minutes by bike, 4 minutes by Metro or a 15-minute walk.

Own transport: The parking facilities in the underlying garage (entrance Markenhoven) provide the greatest convenience for the motorist. There are parking spaces for rent and/or for sale in the Markenhoven parking garage. You can also park in this parking garage with a parking permit. Via the roads Weesperstraat or the IJ-tunnel you are on the Amsterdam Ring A-10 in no time.

Particularities
– spacious, bright and luxurious apartment
– in the center of Amsterdam and centrally located;
– very sunny and spacious south-facing terrace;
– air conditioning in room and bedroom;
– ground lease surrendered until April 30, 2046;
– perpetual leasehold has been applied for under favorable conditions
– own lockable storage room in the basement;
– Delivery in consultation.

The property has been measured in accordance with NEN2580. This Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measurement to give an indication of the usage surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

This information has been compiled with the necessary care. However, we do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him. With regard to this property, our office is the broker of the seller. We advise you to engage an NVM / MVA broker who will assist you with his expertise in the purchasing process. If you do not wish to engage professional guidance, you consider yourself expert enough by law to be able to oversee all matters that are important. The General Consumer Terms and Conditions of the NVM apply.

Interesse?

Kenmerken

  • Soort bovenwoning
  • Woonopp 117 m2
  • Inhoud 365 m3
  • Kamers 4

Algemeen

Adres
Valkenburgerstraat 95
Plaats
Amsterdam
Postcode
1011 MH
Soort
bovenwoning
Status
Onder bod

Prijs en aanvaarding

Koopprijs
€ 925.000,- k.k.
Aanvaarding
in overleg

Kenmerken

Inhoud
365 m3
Bouwjaar
1998
Kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Afmetingen

Woonopp
117 m2

Tuin en overige buitenruimtes

Tuintypen
geen tuin

Verwarming en isolatie

Soorten verwarming
stadsverwarming
Soorten warm water
centrale voorziening
Isolatievormen
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas