Amsterdam
Weteringschans 213C

Vraagprijs: € 679.000,- k.k.

Maak afspraak

Amsterdam
Weteringschans 213C

English tekst below:

Interesse?

Kenmerken

  • Soort tussenverdieping
  • Woonopp 74 m2
  • Inhoud 250 m3
  • Kamers 2

English tekst below:

Wij mogen u een EXCLUSIEF appartement aanbieden in hartje Amsterdam!
Dit luxe appartement met balkon aan het water is gelegen in de “Baanderij”, een bijzonder appartementengebouw gerealiseerd in 2004 aan de Weteringschans. Het pand heeft de allure van een sjiek herenhuis met mooie grote raampartijen en laat u genieten van de levendige Weteringschans. Het appartement zelf ademt ruimte en luxe en is heerlijk rustig, dankzij de hoge eisen die aan het hedendaagse bouwen worden gesteld. Vanuit het chique marmeren entree op de begane grond neemt u de lift, die middels een keycard, direct uitkomt in de hal van het appartement. De woonkamer met open keuken ligt aan de voorzijde en de slaapkamer met ruim terras aan de achterzijde en heeft uitzicht over de Lijnbaansgracht. De luxe en de sfeer van dit prachtige appartement zorgen voor een ultiem woongenot in hartje Amsterdam.

De ligging:
Het appartement ligt op een gewilde locatie in Amsterdam Centrum, centraal en dichtbij alles wat Amsterdam te bieden heeft. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de aan de Weteringschans, de Vijzelstraat of Stadhouderskade gelegen Albert Heijn of de Ekoplaza conceptstore. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels is op loopafstand gelegen en ook de Albert Cuypmarkt is dichtbij. Voor plezier en ontspanning kunt u terecht in de nabijgelegen Musea op het Museumplein, het Koninklijk theater Carré, het Muziektheater, De Kleine Komedie, de bioscopen Tuschinski en de Munt. Aan het Leidseplein en in de directe omgeving vindt u de Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, de Melkweg, het DeLaMar theater en het City Theater. Ook het Vondelpark, de Amstel en het Amstelveld zijn dichtbij gelegen.

De indeling:
Mooi centraal marmeren entree op begane grond.
U kunt kiezen; of via de trap komt u bij het entree van het appartement, of middels de lift, toegang met keycard, arriveert u direct in de hal van het appartement.
Entree appartement op de eerste verdieping:
Vanuit de ruime hal loopt u links door de gezellige glazen openslaande haldeuren naar de woonkamer. De woonkamer is licht en gelegen op het zuiden, waardoor er het hele jaar door veel zon en lichtinval is. De woonkamer biedt ruimte voor een gezellige living en een mooie lange eettafel waar uren aan getafeld kan worden. Het eetgedeelte van de woonkamer staat in verbinding met de moderne open keuken (Intermat Mijdrecht) met strak Belgisch hardstenen aanrechtblad, voorzien van spoelbak met quooker, een combi oven/magnetron, koel vries combinatie en vaatwasser. De hal biedt verder toegang tot het apart toilet, berging met witgoed aansluiting en de slaapkamer aan de achterzijde van het appartement. De ruime, lichte slaapkamer heeft een lange kastenwand en openslaande deuren naar het balkon gelegen op het noordoosten met uitzicht op de gracht. Hier kunt u heerlijk rustig van het ochtendzonnetje en het mooie uitzicht genieten. Vanuit de slaapkamer loopt u de badkamer in met ligbad, inloopdouche, badmeubel en tweede toilet. De muren zijn in het gehele appartement netjes gestuct en afgewerkt en de vloer is voorzien van een mooie houten vloer.

In het souterrain is nog een aparte berging waar zich ook de water-gas en elektriciteitsmeter bevinden.

Eigendomssituatie
Het appartement is gelegen op eigen grond.

Vereniging van Eigenaren
– 8 appartementsrechten.
– MJOP aanwezig;
– Voldoende spaargeld in kas; zodra er volgens het MJOP een grote onderhoudsreparatie moet plaatsvinden is er afgesproken dat er altijd 50% uit kas wordt betaald en 50% pro rata (op basis van m2 berekend) direct wordt betaald door de desbetreffende eigenaar.

Bereikbaarheid
Het appartement is met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Diverse trams en de ingang van de Noord-Zuidlijn metrohalte Vijzelgracht liggen op loopafstand en zorgen voor een uitstekende aansluiting op het Amsterdamse openbaar vervoersnet. Met de fiets bent u binnen 5 minuten op Amsterdam Centraal station en via de Stadhouderskade (S100) zijn diverse uitvalswegen met eigen vervoer goed bereikbaar. Indien u een elektrische wagen heeft kunt u voor de deur parkeren en gebruik maken van een openbare laadpaal.

De gemeente heeft verschillende plannen in de buurt; Het gebied moet een belangrijke verbinding voor fietsers en het openbaar vervoer blijven, maar autoverkeer zal in de toekomst zoveel mogelijk worden beperkt. Daardoor komt er ruimte vrij voor groen voorzieningen. Er komen meer planten, bomen en gras, en ook meer samenhang tussen het groen. De gemeente hoopt op die manier dat het gebied tot het niveau van een buurtpark kan worden getild.

Daarnaast worden de parkeerplaatsen langs het water bij de Stadhouderskade weggehaald. In plaats daarvan komt er een wandel- en fietspromenade. De bedoeling is dat de verkeerssituatie dan veiliger wordt, en de buurt en de rederijen een stuk rustiger. Er zijn twee ontwerp varianten waarover participatie heeft plaatsgevonden. Waarschijnlijk zal in het najaar van 2022 een definitief ontwerp worden vastgesteld. (www.amsterdam.nl/projecten/weteringpark/)

Bijzonderheden
– ruim, licht en luxe appartement met lift direct entree in hal eigen woning
– in centrum van Amsterdam en centraal gelegen;
– ruim terras op noordoosten met uitzicht op de Lijnbaansgracht;
– gelegen op eigen grond;
– energielabel A
– eigen afsluitbare berging in souterrain;
– oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde foto’s. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.
———————————————————————————————————————————————-

We herewith offer you an EXCLUSIVE apartment in the heart of Amsterdam!
This luxury apartment with balcony over looking the water is located in the “Baanderij”, a special apartment building realized in 2004 on the Weteringschans. The property is located in a classy mansion with beautiful large windows to enjoy the lively Weteringschans. The apartment itself shows space and luxury and is wonderfully quiet, thanks to the high demands construction requirements. From the chic marble entrance on the ground floor, you take the elevator, which brings you directly into the hall of the apartment by using a key card. The living room with open kitchen is located at the front and the bedroom with spacious terrace at the rear and has a view over the Lijnbaansgracht. The great atmosphere of this apartment provide ultimate living pleasure in the heart of Amsterdam.

Location:
The apartment is in a popular location in Amsterdam Center, centrally and close to everything Amsterdam has to offer. For daily shopping you can go to the Albert Heijn or the Ekoplaza concept store on Weteringschans, Vijzelstraat or Stadhouderskade. The cozy Utrechtsestraat with many specialty shops is within walking distance and the Albert Cuyp market is also nearby. For fun and relaxation you can visit the nearby Museums on the Museumplein, the Royal Theater Carré, the Muziektheater, De Kleine Komedie, the Tuschinski cinemas and the Munt. At the Leidseplein and in the immediate vicinity you will find the Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, the Melkweg, the DeLaMar theater and the City Theater. The Vondelpark, the Amstel and the Amstelveld are also nearby.

The layout:
Beautiful central marble entrance on the ground floor.
You can choose; or via the stairs you reach the entrance of the apartment, or via the elevator, access with key card, you arrive directly in the hall of the apartment.
Entrance apartment on the first floor:
From the spacious hall you walk left through the cozy glass doors to the living room. The living room is bright and located on the south, so there is plenty of sun and light all year round. The living room offers space for a cozy living room and a nice long dining table where you can dine for hours. The dining area is connected to the modern open kitchen (Intermat Mijdrecht) with sleek Belgian hard stone counter top, equipped with sink and Quooker, a combi oven/microwave, fridge freezer and dishwasher. The hall also provides access to the separate toilet, storage room with white goods connection and the bedroom at the rear of the apartment. The spacious, bright bedroom has a long closet and French doors to the balcony located on the northeast with a view on the canal. Here you can quietly enjoy the morning sun and the beautiful view. From the bedroom you walk into the bathroom with bath, walk-in shower, vanity unit and second toilet. The walls are neatly plastered and finished throughout the apartment and the floor has a beautiful wooden floor.

In the basement is a separate storage room where the water, gas and electricity meter are located.

Ownership situation
The apartment is located on private land.

Owners Association
– 8 apartment rights.
– MJOP present;
– Sufficient savings in deposit; as soon as a major maintenance repair has to be carried out according to the MJOP, it has been agreed that 50% is always paid from the deposit account and 50% pro rata (calculated on the basis of m2) is paid directly by the owner concerned.

Accessibility
The apartment is very easy to reach by public transport. Various trams and the entrance to the North-South line metro stop Vijzelgracht are within walking distance and provide an excellent connection to the Amsterdam public transport network. You can reach Amsterdam Central station within 5 minutes by bike and various roads are easily accessible with your own transport via the Stadhouderskade (S100). If you have an electric car, you can park in front of the door and use a public charging station.

The municipality has several plans in the area; The area must remain an important connection for cyclists and public transport, but car traffic will be limited as much as possible in the future. This frees up space for green facilities. There will be more plants, trees and grass, and more cohesion between the greenery. In this way, the municipality hopes that the area can be raised to the level of a neighborhood park.

In addition, the parking spaces along the water at the Stadhouderskade will be removed. Instead, there will be a walking and cycling promenade. The intention is that the traffic situation will then become safer, and the touristic neighborhood a lot calmer. There are two design variants in which participation has taken place. A final design will probably be adopted in the autumn of 2022. (www.amsterdam.nl/projecten/weteringpark/)

Particularities
– spacious, bright and luxurious apartment with elevator, direct entrance in the hall of your own home
– in the center of Amsterdam and centrally located;
– spacious terrace on the northeast with a view on the Lijnbaansgracht;
– located on private land;
– energy label A
– own storage room in the basement;
– Delivery in consultation.

The property has been measured in accordance with NEN2580. This Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measurement to give an indication of the usage surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

This information has been compiled with the necessary care. However, we do not accept any liability for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and surfaces are indicative. The buyer has his own obligation to investigate all matters that are important to him. With regard to this property, our office is the broker of the seller. We advise you to engage an NVM / MVA broker who will assist you with his expertise in the purchasing process. If you do not wish to engage professional guidance, you consider yourself expert enough by law to be able to oversee all matters that are important. The General Consumer Terms and Conditions of the NVM apply.

Interesse?

Kenmerken

  • Soort tussenverdieping
  • Woonopp 74 m2
  • Inhoud 250 m3
  • Kamers 2

Algemeen

Adres
Weteringschans 213C
Plaats
Amsterdam
Postcode
1017 XG
Soort
tussenverdieping
Status
Onder bod

Prijs en aanvaarding

Koopprijs
€ 679.000,- k.k.
Aanvaarding
in overleg

Kenmerken

Inhoud
250 m3
Bouwjaar
2004
Kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Afmetingen

Woonopp
74 m2

Tuin en overige buitenruimtes

Tuintypen
geen tuin

Verwarming en isolatie

Soorten verwarming
c.v.-ketel
Soorten warm water
c.v.-ketel
CV ketel bouwjaar
2004
CV ketel type
Nefit Smartline
Isolatievormen
volledig geïsoleerd