Stappenplan huis verkopen

1. Kennismakingsafspraak

Nadat je voor het eerst contact met ons hebt opgenomen – bijvoorbeeld door het aanvragen van een gratis waardebepaling – komen we graag bij je langs voor een verblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken hoe we jouw huis zo slim & snel mogelijk kunnen verkopen. Hierbij kijken we niet alleen naar de mogelijkheden van het huis, maar ook naar de bijzonderheden in de buurt. Uiteraard hebben we het ook over de makelaarskosten, maar het belangrijkst van alles is dat het klikt. Wij vinden het belangrijk dat jij het gevoel hebt dat je de verkoop van je huis met een gerust hart uit handen kunt geven en verder kunt gaan met datgene waar jíj goed in bent.

2. Verkoopopdracht

Heb jij in ons de makelaar gevonden die begrijpt wat jij nodig hebt? Dan stellen we een advies inclusief marktpositie voor je op en sturen we je tevens een schriftelijke opdracht tot dienstverlening zodat we de verkoop van jouw huis zo snel mogelijk op te starten. Hierin staan de afspraken met betrekking tot de courtage, de promotie van jouw woning op Funda, onze website en onze sociale media, de werkwijze bij bezichtigingen, de updates van de resultaten, en alle andere essentiële zaken die we tijdens het kennismakingsgesprek hebben besproken. Hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

3. Woningopname & taxatie

Voordat we jouw huis te koop kunnen zetten is het belangrijk om eerst een realistische vraagprijs te bepalen aan de hand van een taxatie. Bij deze afspraak zijn we verplicht je identiteit te verifiëren aan de hand van een legitimatiebewijs. Zorg ervoor dat je de volgende documenten vóór de taxatie paraat hebt: 1) eigendomsbewijs (akte van levering), 2) tekeningen/plattegronden (bij oude tekeningen doen wij een nieuwe meting volgens de NEN-norm), 3) aktesplitsing, 4) stukken VvE. Tijdens deze afspraak van maximaal een uur bekijken we tevens alle andere zaken die van belang zijn voor een succesvolle verkoop van de woning.

Onze waarderingen

4. Interieurfoto’s

Wij werken met een vaste ervaren fotograaf die – net als wij – veel aandacht besteedt aan de details. Of het nu die bijzondere lichtinval is, dat knusse nisje of dat indrukwekkende uitzicht vanaf het dakterras, onze vastgoedfotograaf heeft er oog voor. In ons blog over het voorbereiden van je woning op de fotografie lees je wat jij kunt doen om jouw woning zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Uiteraard is het nadat de foto’s gemaakt zijn ook belangrijk dat jouw huis tijdens de bezichtigingen net zo mooi schoon & opgeruimd is als op de foto’s.

5. Woningtekst

AANDACHT VOOR JOUW HUIS? Dat bereik je niet door de eerste zinnen in hoofdletters te schrijven. Wij besteden veel zorg aan de beschrijving van jouw huis. De unieke punten lichten we in de eerste zinnen uit, zodat potentiële kopers wel door móeten klikken. Ook besteden we aandacht aan jouw ervaringen met dit huis. Welk plekje vind jij het meest bijzonder? Waardoor heb jij hier met plezier gewoond? We kunnen zelfs langskomen we graag voor een persoonlijk interview voor ons blog. Hiermee geven we jouw huis nog net een beetje extra aandacht.

6. Promotie

Wanneer de vraagprijs bepaald is en de foto’s en tekst klaar zijn plaatsen we jouw huis op Funda. Daarnaast brengen wij jouw huis ook direct onder de aandacht bij mensen die specifiek op zoek zijn naar een huis als dat van jou. Wij verkopen niet alleen huizen, maar zijn als aankoopmakelaar ook actief op zoek voor anderen. Al deze zoekers zijn via onze uitgebreide database met één druk op de knop te bereiken. Tot slot plaatsen wij jouw huis niet automatisch door naar onze social media kanalen, maar lichten datgene uit wat jouw huis zo bijzonder maakt.

7. Bezichtigingen

Wanneer jouw eenmaal op Funda staat is het tijd om bezichtigingen in te plannen. De eerste bezichtigingen zijn vaak al in de eerste week na de plaatsing op Funda. Wij houden jou op de hoogte van de geplande afspraken. Ook kunnen we desgewenst al van tevoren een vast moment plannen voor de eerste bezichtigingen, zodat jij ervoor kunt zorgen dat jouw huis spik & span is. Appeltaart hoeft niet, maar mag wel. Potentiële kopers voelen zich tijdens een bezichtiging vaak vrijer wanneer de verkoper niet aanwezig is. Het is dan ook beter om zelf niet aanwezig te zijn bij de bezichtiging.

8. Onderhandelingen

Nadat de bezichtigingen plaats hebben gevonden, zijn er meerdere opties. Kies je ervoor om te wachten op het juiste bod, of gaan we – in overleg met jou – voor een inschrijving? In het laatste geval hebben alle geïnteresseerden de mogelijkheid om voor een bepaalde moment een bod te doen, waarbij het meest gunstige bod wordt geaccepteerd. Uiteraard kijken we naast de hoogte van het bod ook naar de overige voorwaarden. De keuze voor een inschrijving is afhankelijk van de verwachte respons. In beide gevallen zetten wij alles op alles om er het maximale uit te halen.

9. Naar de notaris

Gefeliciteerd! Je hebt een geschikt bod ontvangen en besloten je huis definitief te verkopen. Samen met de koper maken we een afspraak bij de notaris voor het tekenen van de koopakte. Hierna heeft de tegenpartij meestal een in de akte opgenomen termijn om de financiering te regelen. Wanneer de koop niet vóór einde van deze termijn wordt ontbonden wegens het niet rondkrijgen van de financiering, kan er over worden gegaan tot levering, en daarmee de daadwerkelijke overdracht van het huis. Voor het tekenen van de transportakte (= levering) wordt vaak al tijdens de onderhandelingen een datum voor geprikt.

10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.