Stappenplan Aankoopmakelaar

1. Persoonlijk gesprek

Wanneer je op zoek gaat naar een huis in Amsterdam maken we graag eerst kennis met jou, zodat we precies weten waar je naar op zoek bent. Na jouw aanvraag voor gratis aankoopadvies, nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor.

2. Duidelijke afspraken

Wanneer je besluit om je te laten ondersteunen door één van onze aankoopmakelaars gaan we eerst samen om de tafel om alles op papier te zetten. Door te werken met duidelijke afspraken vooraf, weet je altijd wat je precies van ons kunt verwachten.

3. De nieuwste huizen

Nog voordat jij ’s ochtends je eerste koffie op hebt, hebben wij alle nieuwe huizen die aan jouw eisen voldoen al naar je gemaild! Zit er een huis bij dat je echt moet zien, dan zorgen wij zo snel mogelijk een bezichtigingsafspraak inplannen.

4. Bezichtiging

In deze dynamische Amsterdamse huizenmarkt is het belangrijk om snel een bezichtiging te plannen. Jouw droomhuis kan immers morgen alweer verkocht zijn. Ben jij te druk om direct een afspraak te maken? Geen probleem, wij maken alle afspraken voor jou.

5. Waardebepaling

Als we jouw droomhuis hebben gevonden dan wil je natuurlijk wel weten wat het waard is. Is de vraagprijs realistisch of is het aan de hoge kant? Deze waardebepaling is cruciaal in de onderhandelingen over de vraagprijs.

6. Onderhandelingen

Weet je zeker dat dit het huis is waar je na een lange werkdag thuis wil komen? Dan gaan we de onderhandelingen in met de verkopende partij. Hierbij kijken we niet alleen naar een gunstige, realistische verkoopprijs, maar we bespreken ook de voorwaarden.

7. Koopcontract

Yes, het is gelukt. Je mag jóuw droomhuis kopen! En nu? Ook na de onderhandelingen helpen we je verder bij alle vervolgstappen. We nemen het koopcontract met je door en leggen alle juridische termen en bepalingen in heldere taal voor je uit.

8. Notariskeuze

Wij werken al jaren met een vaste notaris, die nauwkeurig werkt en altijd tijd voor ons heeft. Wil je liever jouw eigen notaris inschakelen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. We zijn zowel bij het tekenen van de leveringsakte als de transportakte aanwezig.

9. Hypotheekadvies

Onze Huis & Hypotheek adviseur Valentino Meerzorg staat voor je klaar met passend onafhankelijk advies. Hij helpt je bij de keuze voor een hypotheekverstrekker, hypotheekvorm, NHG en nog veel meer. Tevens adviseert hij desgewenst over de benodigde verzekeringen.

10. Taxatierapport

Emanuels Makelaardij is expert op het gebied van taxaties. Hoewel wij als aankoopmakelaar niet de woning die je net met onze hulp hebt aangekocht mogen taxeren, weten wij wel precies wat belangrijk is bij deze taxatie en zorgen wij voor een passende collega-taxateur.

11. Eindinspectie

Wanneer de transportakte kan worden getekend vindt de eindinspectie plaats. Hierbij wordt er gekeken of de woning leeg is gehaald, of eventueel over te nemen spullen achter zijn gelaten en of alle elektra e.d. nog naar behoren werkt. Ook worden de actuele meterstanden opgenomen.

12. Transportakte

Na de eindinspectie gaan we met je naar de notaris om de transportakte te tekenen. Hierna is het huis echt van jou! Uiteraard stellen we het op prijs als je hierna een waardering achterlaat. Klik hier om te zien hoe andere huizenkopers onze service beoordelen.

10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.