Bijkomende kosten verkopen van een huis

Wat zijn de bijkomende kosten bij het verkopen van een huis?

Wil je jouw huis in Amsterdam verkopen en ben je benieuwd naar de kosten hiervan, lees dan snel verder. Wij informeren je op onze website uitgebreid over alles wat er bij de verkoop van een huis komt kijken, zodat jij een welingelichte keuze kunt maken voor een makelaar.

Naast de kosten van een makelaar, zijn er bij de verkoop van een woning over het algemeen geen andere kosten als de woning, mits de woning onder voorwaarde van kosten koper wordt verkocht. Het grootste deel van de kosten zit dan ook in de aankoop van een nieuwe woning, als je deze al nodig hebt. Hieronder sommen we de kosten kort op en verwijzen we je naar de uitgebreidere beschrijving van deze kosten elders op onze website.

Makelaarskosten

Wie zijn of haar woning verkoopt, schakelt over het algemeen een verkoopmakelaar in. Logisch, een makelaar zorgt voor vertrouwen bij potentiële kopers, waardoor zij eerder over zullen gaan tot het doen van een gunstig bod. Bij het inschakelen van een makelaar kunnen er diverse kosten komen kijken, zoals opstartkosten, courtagekosten en intrekkingskosten. Een uitgebreide beschrijving van deze kosten vind je op de pagina ‘Wat kost een makelaar?’.

Nieuwe woning

Bij de verkoop van een woning komt vaak ook een nieuwe woning kijken. Het blijft spannend om op zoek te gaan naar een nieuw huis te vinden vóórdat jouw huidige huis verkocht is. Wat als je jouw huis niet snel genoeg verkoopt of als de verkoopprijs van jouw huis tegenvalt? Gelukkig kan onze onafhankelijk interne hypotheekadviseur/financieel planner Valentino Meerzorg je helpen bij het in kaart brengen van de mogelijkheden tijdens een vrijblijvende afspraak graag bij de antwoorden op deze vragen.

Uiteraard kunnen we je als aankoopmakelaar ook helpen bij de zoektocht naar jouw nieuwe stek in Amsterdam. Op onze pagina ‘Wat kost een aankoopmakelaar?’ lees je meer over de kosten van een aankoopmakelaar. Ook kun je via deze link een gratis aankoopadvies bij ons aanvragen. Wanneer jij jouw huis hebt gekocht, krijg je meestal te maken met de zogenaamde ‘kosten koper’. Dit betekent dat de kosten voor het van eigenaar wisselen van de woning (notariskosten, overdrachtsbelasting e.d.) voor jouw rekening komen. Op onze pagina ‘Wat zijn kosten koper?’ lees je hier meer over.

Tot slot zijn er bij het vinden van een nieuwe woning nog de verhuiskosten. Of je nu de hulp van vrienden inschakelt of een professionele verhuizer in Amsterdam zoekt, wij helpen je graag op weg met onze verhuistips.

Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.