Kosten verkopen woning amsterdam

Huis verkopen? Houd rekening met de volgende kosten

Sta je op het punt je woning te verkopen? Wil je graag weten welke kosten daarbij komen kijken?

Voordat je een woning verkoopt is het slim je te oriënteren op de kosten die daar bij komen kijken. In dit artikel hebben wij onder elkaar gezet op welke kosten je moet rekenen bij de verkoop van een woning.

Houd met deze kosten rekening bij de verkoop van een woning

1. Kosten van de makelaar

Wil jij je woning laten verkopen door een makelaar dan betaal je meestal een vergoeding aan de makelaar, ook wel de courtage genoemd. Bij Emanuels Makelaardij ligt de courtage tussen de één en anderhalf procent. Daarnaast rekenen wij opstartkosten, voor onder andere:

  • Inmeten voor het maken van een plattegrond;
  • Fotografie;
  • Promotie van het huis.

2. Verkoopklaar maken van de woning

Naast makelaarskosten moet je rekening te houden met kosten om de woning verkoopklaar te maken. Wij van Emanuels Makelaardij kunnen je precies vertellen wat potentiële kopers afschrikt tot het opruimen van de woning, schilderwerkzaamheden, het aanbrengen van plintjes en afwerklatjes, tuin op orde brengen enzovoort. Doe je dit allemaal zelf dan kun je wat kosten besparen. Maar, zorg ervoor dat je dit wel goed doet! Anders wordt de woning minder snel verkocht.

3. Overdrachtsbelasting

De overdrachtsbelasting is twee procent van de woningprijs.

Welke kosten zijn aftrekbaar bij de verkoop van een woning?

Bovengenoemde kosten zijn helaas niet aftrekbaar van de belasting. De volgende kosten zijn wel aftrekbaar bij de belasting:

Restschuld

Als je jouw woning hebt verkocht en de verkoopprijs is lager dan de eigenwoningschuld, dan houd je een restschuld over. Sluit je voor de financiering van deze restschuld een lening af? Dan is de rente over deze lening voor tien jaar aftrekbaar in box 1. Dit houdt in dat deze rentekosten afgetrokken mogen worden van je belastbaar inkomen, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Financier je deze kosten mee in de hypotheek, dan is de hypotheekrente die je over dit deel betaalt voor tien jaar aftrekbaar.

Meer weten over de kosten die komen kijken bij de verkoop van jouw woning? Neem contact op!

Ben je benieuwd wat Emanuels Makelaardij voor je kan betekenen bij de verkoop van jouw woning? Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

10 13
9.6

Emanuels Makelaardij

0 Comments


Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.