Woning kopen Amsterdam

Woning kopen in Amsterdam? De vijf dingen die het vaakst mis gaan!

Ga jij een woning kopen in Amsterdam? Wij weten als geen ander wat er vaak misgaat bij het kopen van een woning in Amsterdam. Dit zijn de vijf meest voorkomende missers:

1) Jouw droomhuis is al verkocht

De woningmarkt in Amsterdam is op dit moment bijzonder dynamisch te noemen. Het komt regelmatig voor dat een woning binnen een week verkocht wordt. Als je als potentiële koper een bezichtiging wil plannen moet je vaak achteraan sluiten in de rij. Als het al lukt om op tijd een afspraak te maken op een door jou gewenst tijdstip. Door ons uitgebreide netwerk binnen de makelaardij lukt het ons echter vaak wel om een afspraak te maken. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om voor jou te gaan kijken, zodat we na afloop verslag uit kunnen brengen. Tot slot zijn wij door onze goede contacten met andere makelaars in Amsterdam al op de hoogte van nieuw aanbod voordat het op Funda staat. Ook kunnen wij proactief zoeken naar jouw droomhuis.

2) Het onderspit delven tijdens de onderhandelingen

Yes, het is je gelukt om jouw droomhuis op tijd te bezichtigen en nu wil je een bod uitbrengen. Maar met zoveel andere potentiële kapers op de kust voel je de druk. Je wil deze woning écht heel graag kopen… maar liefde maakt blind. Om te voorkomen dat je uit enthousiasme een te hoog bod doet op de woning van je dromen is het verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij baseren ons bod op onze ruime ervaring van de Amsterdamse huizenmarkt en kennis van bouwkundige en juridische aspecten, zodat jij niet te veel betaalt voor je huis. Naast de prijs kijken we o.a. ook naar de verkoopvoorwaarden, om zo samen met jou tot een passend bod te komen. Ook in de verdere onderhandelingen en het vervolg van het verkoopproces helpen we je bij het nemen van de juiste beslissingen.

3) Gebreken pas na aankoop ontdekken

Waar moet je allemaal op letten tijdens een bezichtiging van een woning in Amsterdam? Hoe is de bouwkundige staat van het huis? Als koper heb je een onderzoeksplicht: gebreken die je tijdens de bezichtiging had kunnen ontdekken, kunnen na de aankoop van het huis niet als verborgen gebrek worden benoemd. De verkopende partij is niet verplicht om de zichtbare gebreken expliciet te benoemen. (Wel is de verkoper verplicht je op onzichtbare gebreken, zoals houtrot in de fundering, te wijzen). Het oplossen van een na aankoop ontdekt gebrek, zoals als rotte kozijnen of een scheur in de muur, komen voor eigen rekening. Ook bij verdere bouwkundige staat (ook met het oog op eventuele toekomstige verbouwingen) komt specifieke kennis kijken. Tot slot heb je als koper ook een onderzoeksplicht wat betreft de juridische aspecten, zoals het al dan niet aanwezig zijn van een vergunning voor een dakterras.

4) Niet op de hoogte zijn van de geplande ontwikkeling in de buurt van het huis

Dat rustige grasveldje voor de deur van jouw droomhuis, daar kan zomaar een nieuwe flat worden gebouwd. En in dat leegstaande gebouw aan de overkant kan zomaar een kinderdagverblijf komen. En hoe zit het eigenlijk met de grond onder jouw droomhuis? Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar bestemmingsplannen en andere relevante gegevens in het Kadaster. Maar weet je precies waar je moet kijken en hoe je de gevonden gegevens moet interpreteren? Door de vele taxaties die wij wekelijks uitvoeren, is dit voor ons dagelijkse kost. Wij weten precies waar we op moeten letten én wat de consequenties kunnen zijn van dergelijke ontwikkelingen.

5) De Vereniging van Eigenaren staat er slecht voor

Wie regelmatig huizen bekijkt op Funda, weet dat de kosten voor de Vereniging van Eigenaren behoorlijk uiteen kunnen lopen. Waar je bij het ene appartement 50 euro per maand betaalt, kan de VVE bijdrage van een ander huis wel 200 euro zijn. Waar zijn deze verschillen op gebaseerd? Hoe actief is de Vereniging van Eigenaren (en is dit terecht)? Welke plannen zijn er gemaakt op het gebied van onderhoud? Hoe staan de financiën van de VVE ervoor? Het kan als koper lastig zijn om een duidelijk antwoord te krijgen op dit soort vragen. Ook hierbij weten wij precies waar we op moeten letten en we gaan tot het uiterste om het antwoord op deze vragen uit te zoeken.

Overtuigd van het nut van een aankoopmakelaar? Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een kennismakingsafspraak, een gratis proefbezichtiging of plaats een gratis plaats zoekopdracht.

 

Foto: Johan Hansson (via Flickr – changes made: cut photo, added text)

10 13
9.6

Emanuels

0 Comments


Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
Aankondiging Emagazine




"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.