Tips woning kopen Amsterdam Centrum

Hier moet je op letten bij het kopen van een woning in Amsterdam Centrum!

Wil je een woning kopen in Amsterdam Centrum? Onze makelaars begrijpen als geen ander dat je het liefst in het Centrum van deze wereldstad woont! De binnenstad van Amsterdam ademt geschiedenis. De grachten worden omringd door monumentale gebouwen en grote pleinen, waar horeca en winkels floreren. In de zomer speelt het leven zich voornamelijk buiten af: de terrassen zitten vol en het stadsdeel bruist van gezelligheid.

Amsterdam Centrum is op zijn mooist als het sprankelt! Wil je een woning kopen in dit stadsdeel dan moet je tegen drukte, onrust en toeristen kunnen. Bussen vol toeristen rijden jaarlijks af en aan naar Amsterdam om de rijke historie met eigen ogen te zien en te beleven. Daarnaast laten de 100.000 studenten van Amsterdam hun sporen in de stad achter. Maar, wonen in Amsterdam Centrum staat vooral bekend om zijn charme! Alles is dichtbij, je kunt op de fiets naar je werk en vindt er cultuur, cafés en restaurants op loopafstand. Mensen die hier zich hier eenmaal gesetteld hebben, willen vaak niet meer weg.

Bouwkundige staat van een Amsterdamse stadswoning

Wanneer je serieus overweegt om een woning in Amsterdam Centrum te kopen, bedenk dan dat dit stadsdeel voornamelijk bestaat uit oude woningen. Wij komen wel eens woningen tegen die ernstige gebreken vertonen. Bij aanschaf van een woning in dit gebied raden wij je daarom altijd aan vooraf een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Natuurlijk hebben wij uitgebreide kennis en ervaring om je hierbij te helpen!

Woningprijzen in Amsterdam Centrum

Ondanks dat de huizen oud zijn en veel woningen gebreken hebben, zijn de woningprijzen in dit stadsdeel zijn nagenoeg de hoogste van heel Nederland. Gemiddeld moet je rekenen dat je voor een woning in Amsterdam Centrum tussen de € 4.500,- en > € 6.500,- euro per m2 moet betalen. Dat betekent dat je voor een kleine woning al snel meer dan 350.000 euro moet neertellen. Dit zijn serieuze bedragen!

De buurten van Amsterdam Centrum

Zoals elke wijk in Amsterdam, kent ook het centrum verschillende buurten. Elke buurt heeft zo zijn eigen kenmerken en is een must-see om verschillende redenen. Zo is het ‘Red light district’ de toeristentrekpleister van de Burgwallen en zijn het Anne Frankhuis en de 9 straatjes dit voor de Jordaan.

Dit is een overzicht van alle buurten van Amsterdam Centrum:

• Burgwallen Oude Zijde
• Burgwallen Nieuwe Zijde
• Grachtengordel-West
• Grachtengordel-Zuid
• Nieuwmarkt en Lastage
• Haarlemmerbuurt
• Westelijke Eilanden (bij Westerdoksdijk)
• Planciusbuurt (tussen Haarlemmerdijk en Van Diemenstraat)
• Jordaan
• Weteringschans
• Weesperstraatbuurt en Plantage
• Oostelijke Eilanden

10 13
9.6

Emanuels Makelaardij

0 Comments


Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.