Voorbeeld balans VvE

Hoe ziet de balans van mijn VvE er uit?

Voor het maken van een taxatierapport van jouw woning in Amsterdam hebben we een aantal documenten nodig. Hieronder vallen een aantal stukken van de Vereniging van Eigenaren, zoals de balans of jaarrekening. Hieronder lees je meer over welk document we precies nodig hebben:

Wat is de balans van de VvE?

De balans geeft inzicht in de financiële situatie van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat maakt het een belangrijk document bij het bepalen van de waarde van de woning. Een actieve VvE is immers aantrekkelijker dan een passieve VvE, en een VvE met een ruim reservefonds is gunstiger voor de verkoopprijs dan een VvE met een tekort. Op de balans vindt je – net zoals bij een balans van een bedrijf – de bezittingen, vorderingen, het vermogen en de schulden van de VvE. Ofwel, de activa en de passiva van de VvE.

Hoe ziet het eruit?

De balans wordt elk jaar aan het eind van het jaar opgemaakt. Het is een weergave van de financiële situatie van de VvE op 31 december. Wanneer je de balans van jouw VvE hebt opgevraagd, let er dan op dat je de meest recente versie hebt ontvangen. Het gaat hierbij dus om een balans van december in het afgelopen jaar. De balans moet binnen 6 maanden na het afgelopen van het boekjaar op worden gemaakt. Het kan dus voorkomen dat de meest recente versie nog niet beschikbaar is.

Bovenaan (of links) de balans vind je de bezittingen (o.a. saldi) en vorderingen, onderaan (of rechts) het vermogen (o.a. het reservefonds) en de schulden (o.a. achterstallige ledenbijdragen). Overigens mogen VvE’s niet lenen, waardoor er dus  zelden schulden zullen zijn. Toch kan het  doordat de balans een momentopname is voorkomen dat er schulden zijn.

De balans wordt meestal begeleid door een aantal jaarstukken, die de verschillende posten op de balans toelichten. Overigens kan de benaming van de posten verschillen van balans tot balans. Zo kan er voor dezelfde post bijvoorbeeld ‘Nog te betalen’ staan, maar ook ‘Crediteuren’.

Hoe kom je eraan?

Je kunt de balans opvragen via het bestuur van de VvE / het bedrijf waaraan het beheer van de VvE is uitbesteed.

NB. Bij een kleine VvE met alleen de bewoners van dat pand wordt er vaak geen balans bijgehouden. De VvE heeft dan wel een gezamenlijke bankrekening. In dat geval is een foto/printscreen van het bankafschrift voldoende. Hierop moet wel datum zichtbaar zijn.

Uw hulpmiddelen

Hoe ziet mijn opdrachtbevestiging er uit?
Hoe ziet mijn koopakte er uit?
Hoe ziet mijn bewijs van eigendom er uit?
Hoe ziet mijn splitsingstekening er uit?
Hoe ziet mijn splitsingsakte er uit?
Hoe zien de notulen van mijn VvE er uit?
Hoe ziet de balans van mijn VvE er uit?
Hoe ziet mijn onderhoudsplan er uit?
Hoe zien mij verbouwingsplannen er uit?

Let op: U kunt bij elke stap maar één bestand toevoegen. Ook moet dit een .PDF bestand zijn. Mocht u de bestanden in een ander formaat hebben of mocht het document uit meerdere losse .PDF bestanden bestaan, gebruik dan SmallPDF om de bestanden te converteren of samen te voegen.Wij ontvangen deze .PDF documenten bij voorkeur vóór de afspraak met de taxateur. Zo kunnen wij tijdig aan de slag met de verwerking van de gegevens. Wij doen ons uiterste best de taxatie binnen vijf werkdagen na opname gereed te hebben. Het kan echter voorkomen dat het externe validatie-instituut NWWI het rapport nog niet heeft gevalideerd.

Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.