Voorbeeld Splitsingstekening

Wat is een splitsingstekening?

Een splitsingstekening is een onderdeel van één van de drie documenten die je van een notaris ontvangt na het kopen van een appartement in Amsterdam:

  1. een Bewijs van Eigendom
  2. een splitsingsakte
  3. een splitsingsreglement

Deze documenten zijn onder andere ook essentieel voor het afronden van een taxatierapport. Alleen wanneer wij deze documenten vóór ons bezoek aan de woning ontvangen, kunnen wij de taxatie binnen drie werkdagen gereed hebben. Het kan dan nog wel voorkomen dat het externe validatie-instituut NWWI het rapport niet binnen deze termijn kan valideren. Ook kan er vertraging optreden in de uitvoering doordat niet alle taxatie documenten in ons bezit zijn.

Een onderdeel van de splitsingsakte is de splitsingstekening. Op deze tekening staan de grenzen van de appartementen en de overige ruimten van het appartementencomplex aangegeven.

Hoe herken je een splitsingstekening?

Een splitsingstekening is echt een tekening van het gehele gebouw. Het lijkt op een plattegrond van meerdere verdiepingen. Vaak is het genummerd per onderdeel dat behoort tot het eigendomsrecht van één appartement, ofwel per juridische eenheid.

Hieronder zie je een voorbeeld:

Splitsingstekening

Wat is het niet?

Let op: het gaat hier dus niet om een plattegrond van (alleen) het eigen appartement. Het gehele bouw moet op de tekening zijn weergegeven!

Vraag altijd om de laatste versie bij de Vereniging van Eigenaren. Het kan namelijk zo zijn dat er een wijziging heeft plaats gevonden.

Let op: U kunt bij elke stap maar één bestand toevoegen. Ook moet dit een .PDF bestand zijn. Mocht u de bestanden in een ander formaat hebben of mocht het document uit meerdere losse .PDF bestanden bestaan, gebruik dan SmallPDF om de bestanden te converteren of samen te voegen.Wij ontvangen deze .PDF documenten bij voorkeur vóór de afspraak met de taxateur. Zo kunnen wij tijdig aan de slag met de verwerking van de gegevens. Wij doen ons uiterste best de taxatie binnen vijf werkdagen na opname gereed te hebben. Het kan echter voorkomen dat het externe validatie-instituut NWWI het rapport nog niet heeft gevalideerd.

Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.