Voorbeeld Splitsingsakte?

Wat is een splitsingsakte?

Na het kopen van een appartement in Amsterdam ontvang je van de notaris drie documenten:

  1. een Bewijs van Eigendom
  2. een splitsingsakte
  3. een splitsingsreglement

Deze documenten zijn o.a. ook essentieel voor het afronden van een taxatierapport.

In de splitsingsakte staat o.a. welke gedeelten van een gebouw privé zijn en welke gemeenschappelijk en hoeveel eigenaren moeten bijdragen in de kosten van het totale appartementengebouw. De grenzen van de appartementen en de overige ruimten staan ook aangegeven op de splitsingstekening.

Hoe herken je een splitsingsakte?

De splitsingsakte is een notariële akte. Notariële aktes omvatten meestal meerdere bladzijdes en zijn te herkennen aan juridisch taalgebruik en het gebruik van bepalingen. Tevens staat boven de akte meestal in hoofdletters SPLITSINGSAKTE vermeld.

Hieronder vind je een voorbeeld van een splitsingsakte:

Splitsingsakte

 

Wat is het niet?

Helaas ontvangen wij regelmatig het onjuiste document. Het Bewijs van Eigendom is geen Kadastraal Uittreksel. Dit uittreksel is veel beknopter dan de splitsingsakte.

Vraag altijd om de laatste versie bij de Vereniging van Eigenaren. Het kan namelijk zo zijn dat er een wijziging heeft plaatsgevonden, of dat er een ondersplitsingsakte is opgesteld.

Let op: U kunt bij elke stap maar één bestand toevoegen. Ook moet dit een .PDF bestand zijn. Mocht u de bestanden in een ander formaat hebben of mocht het document uit meerdere losse .PDF bestanden bestaan, gebruik dan SmallPDF om de bestanden te converteren of samen te voegen.Wij ontvangen deze .PDF documenten bij voorkeur vóór de afspraak met de taxateur. Zo kunnen wij tijdig aan de slag met de verwerking van de gegevens. Wij doen ons uiterste best de taxatie binnen vijf werkdagen na opname gereed te hebben. Het kan echter voorkomen dat het externe validatie-instituut NWWI het rapport nog niet heeft gevalideerd.

Makelaar Amsterdam Reviews en aanbevelingen
"Karen is een plezierige makelaar, duidelijk in de communicatie, komt zelf ook met suggesties. Ze heeft een scherp oog voor details en dacht goed mee, ze voelde onze behoefte goed aan. Onze focus en doelgebied is na verloop van tijd is verschoven, ook daarmee is ze zeer flexibel omgegaan."

Bekijk alle reviews
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.