Huis kopen Amsterdam Noord?

Huis kopen Amsterdam Noord

Wil jij graag een huis kopen in Amsterdam Noord, maar heb je nog twijfels? Wil je graag weten welke plek in Amsterdam Noord bij jou past? Makelaar Robin Emanuels heeft jaren Amsterdam Noord gewoond, werkte hier meer dan 25 jaar als makelaar en kent dit deel van de stad als geen ander. In dit blog vertelt hij je over zijn favoriete wijken in Amsterdam Noord.

Huizen kopen in Amsterdam Noord

Amsterdam-Noord; hate it or love it. Dit door het IJ van de rest van Amsterdam gescheiden stadsdeel is onbekend bij veel Amsterdammers. Onbekend maakt onbemind, maar niet voor lang meer. Amsterdam Noord ontwikkelt zich namelijk in hoog tempo en daarmee groeit ook het woongenot. Daarom is het geen slecht plan om nu een appartement te kopen in Amsterdam Noord. Met de opening van de Noord/Zuidlijn wordt dit stadsdeel binnenkort nog sneller bereikbaar vanuit de rest van Amsterdam. Één ding is zeker: wie een huis koopt in Amsterdam Noord krijgt zeker meer huis voor zijn geld dan in veel andere delen van de stad. Waar wacht je dus nog op?  Ga met ons mee op jacht naar koop woningen in Amsterdam Noord. We vertellen je graag over onze favoriete wijken!

Uitgelicht aanbod

Noordelijke IJ-oever

De afgelopen decennia is het gebied tegenover het Centraal Station volledig getransformeerd van haven- en industrieterrein tot Amsterdamse hotspot. Met de voormalige scheepswerf NDSM-werf in het midden van de wijk  heeft dit gebied industriële uitstraling deels behouden. De hippe restaurants en cafés schieten hier als paddenstoelen uit de grond en met culturele en architectonische hoogtepunten als het Eye Film Instituut, hoef je je hier geen moment te vervelen. De wijk heeft zelfs een heuse stadscamping! Dit is dus dé plek voor de trendy Amsterdammer! Wij helpen je graag verder met een huis kopen in Amsterdam Noord. Wonen in deze wijk doe je o.a. in de medio 2010 opgeleverde nieuwbouwwijk Overhoeks. De komende jaren worden er ook 59 koopwoningen gebouwd op de NDSM-werf.

Van der Pekbuurt

Net aan de overkant van het IJ vind je ook de Van der Pekbuurt. Bij het ontwerp van de buurt (in 1926) is er geprobeerd zoveel mogelijk een dorpsgevoel te creëren. In de Van der Pekbuurt vind je dan ook meerdere pleintjes en speelplaatsen; een ideale plek om een huis te kopen in Amsterdam Noord. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kijk je je ogen uit op de sfeervolle Pekmarkt, waar je naast je dagelijkse (biologische) boodschappen ook allerlei andere bijzondere producten vindt. Ook de vernieuwde winkelstraat aan de Van der Pekstraat bruist. En wist je dat deze buurt zelfs een eigen Facebookpagina heeft? Klik hier om nog meer over de Van der Pekbuurt te ontdekken. In de Van der Pekbuurt vind je naast sfeervolle jaren ’20 woningen inmiddels ook enkele nieuwbouwprojecten. Hier kan je dus ook een woning kopen in Amsterdam Noord.

Nieuwendam

Dorps wonen in Amsterdam? Denk dan eens aan Nieuwendam! Deze wijk is gesitueerd in het oostelijke deel van Amsterdam Noord en wordt ook wel een ‘door de stad ingesloten dorp’ genoemd. Je vindt er nog de authentieke houten huizen met klokgevels waar vroeger de kapiteins woonden. Aan de zuidkant van de wijk bevindt zich de Nieuwendammerdijk, die op zijn beurt weer grenst aan het oudste stadsbos van de gemeente Amsterdam, het Vliegenbos. Liever shoppen? Dat kan in de naastgelegen wijk Buikslotermeer. Hier vind je het winkelcentrum ‘Boven ’t Y’. Van H&M tot Rituals, en van Media Markt tot Kentucky Fried Chicken; je kunt hier naar hartenlust winkelen en snacken.

Gaat u een nieuw huis kopen of zit u te denken om in stenen te investeren? Dan kan Emanuels u vrijblijvend adviseren. Een huis kopen is bij ons gegarandeerd een pretje! Bekijk nu ons aanbod of neem contact met ons op!

Lees verder over ons stappenplan voor huizen kopen in Amsterdam Noord of lees de verhalen van onze kopers en verkopers.

Gratis aan- verkoopadvies

Lees meer

Bekijk onze koop tips!

Eerste huis kopen

Waar moet ik kopen?

Appartement kopen Amsterdam

Let op deze valkuilen!

Woning kopen Amsterdam

Wij staan voor kwaliteit

NWWI
Funda
NVM
Vastgoedcert
MVA
Fiabci
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.