Appartement verkopen in Amsterdam?

Appartement verkopen Amsterdam?

Voordat u kiest voor de verkoop van uw appartement heeft u al veel stappen gemaakt. De keuze om een appartement te verkopen start vaak met een gemis – zeker in Amsterdam. U laat het sudderen en accepteert het gemis van een grotere badkamer, groene tuin of derde slaapkamer. Of u gaat ervoor: toch uw appartement verkopen in Amsterdam. Veel appartementen eigenaren in Amsterdam gaan eerst op zoek naar een nieuwe appartement voordat ze hun huidige appartement te koop zetten.

De juiste buurt, het perfecte appartement

De Amsterdamse huizenmarkt loopt voorop in Nederland. Daarom kan deze grillig zijn. Een appartement verkopen in Amsterdam kan erg lastig zijn. Soms is er een overschot aan appartementen, op andere momenten een tekort. De ene wijk is in opkomst, de andere juist in rust. Hoe maakt u de juiste keuze? De meerwaarde van Emanuels Makelaardij is dat we verkoopmakelaar én aankoopmakelaar zijn. Graag delen we onze kennis en nemen zorgen uit handen. Wij verrassen u bij de aankoop van het volgende droomhuis en regelen de verkoop van uw huidige appartement.

Appartementen verkopen in Amsterdam is onze passie!

Heeft u plezier in de verkoop van appartementen? Mooi! De meeste mensen vinden het een lastig proces. Er komt vaak meer bij kijken dan vooraf bedacht. En dat betekent veel regelwerk voor de appartement verkoper die ondertussen al met één been in zijn nieuwe appartement staat.

Wat wordt de vraagprijs?

Hoe maakt u de appartement verkoop klaar?

Hoe doet u de marketing voor uw appartement?

Hoe gaat u om met tegen elkaar opbiedende kopers?

Hoeveel water doet u bij de wijn tijdens de onderhandelingen?

De verkoopmakelaars van Emanuels Makelaardij zijn Amsterdamse appartementen verkopers in hart en nieren. Zij bepalen samen met u de beste verkoopstrategie.

Tip: kosten bij de verkoop van uw appartement

Wij worden vrolijk van gratis tips. Daarom zetten we de belangrijkste kosten die u als appartement verkoper tegenkomt op een rij. En wilt u meer weten? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

✓ Kosten van de verkoopmakelaar. Bij Emanuels Makelaardij wordt hier altijd samen naar gekeken. U betaalt in principe tussen één en anderhalf procent courtage – maar dit varieert  op basis van benodigdheden. Van fotografie, bijzondere promotie van uw appartement tot de moeilijkheidsgraad van het appartement.

Verkoopklaar maken van het appartement. Opruimen, een muurtje schilderen en de laatste plinten leggen. Het is belangrijk dat uw appartement er tiptop uit ziet.

Overdrachtsbelasting. Reken op 2% van de verkoopprijs. De overdrachtsbelasting is niet aftrekbaar van de belasting.

Restschuld. Heeft u een restschuld en sluit u daarvoor een lening af? Dan is de rente over deze lening voor tien jaar aftrekbaar in box 1. Financiert u deze kosten mee in de hypotheek, dan is de hypotheekrente over dat deel voor tien jaar aftrekbaar.

Stappenplan voor de verkoop van uw appartement

We horen van klanten dat zij oprecht tevreden zijn over onze aanpak. Als verkoopmakelaars kiezen we bewust voor de persoonlijke aanpak en daarmee scoren we een dikke 9 op klanttevredenheid. We nemen zaken die lastig zijn uit handen, maar geven u de regie. We maken duidelijke afspraken over de verkoop van uw appartement en ook ons stappenplan voor de verkoop van een appartement wordt door klanten positief ontvangen.

Maak een gratis afspraak met de verkoopmakelaar van Emanuels Makelaardij of bekijk het stappenplan voor de verkoop van uw appartement en ontdek het geheim van onze slimme verkoopstrategie.

Appartement verkopen Amsterdam

Hoe verkoop je je appartement in Amsterdam en hoe levert jouw appartement het meeste op? Heb je plannen binnenkort jouw appartement te verkopen? Dit zijn de 3 beste tips van onze makelaars:

  1. Loop door je appartement als een potentiële koper en maak een lijst van plus- en minpunten
  2. Zet je appartement te koop voor de juiste vraagprijs
  3. Promoot je appartement zo uitgebreid mogelijk! Dit kan zowel via je makelaar als via Funda en je eigen online media

Tip 1: Loop door je appartement als een potentiële koper

Bekijk je appartement eens vanuit de ogen van potentiële kopers. Maak een lijstje van alle plus- en minpunten die je opmerkt. Kun je aanpassingen doen aan de punten die je minder fraai vind aan je appartement? Wanneer de wc of badkamer minder mooi is, kun je deze voorzien van een lik verf of nieuwe kranen. Een appartement wordt aantrekkelijker wanneer het fris en schoon is en wanneer er minder aan geklust hoeft te worden.

Tip 2: Bepaal altijd de juiste vraagprijs

Het is belangrijk dat je een realistische prijs voor je appartement vraagt. Wanneer de vraagprijs van een appartement te hoog is, zal het appartement bij bezichtigingen sneller tegenvallen en minder snel verkopen. Bij een te lage vraagprijs zou het kunnen dat je een deel van de doelgroep mist en heb je minder onderhandelingsruimte. Gemiddeld genomen worden appartementen in Amsterdam boven de vraagprijs verkocht, mits het appartement in goede staat is!

Tip 3: Promoot je appartement! Bijvoorbeeld via Sociale Media

Wanneer je je appartement te koop hebt staan, is het natuurlijk belangrijk om deze aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien. Dit kun je aan onze makelaars overlaten, maar natuurlijk kun je hier zelf ook mee aan de slag! Sociale media zijn een goed middel hiervoor. Door het delen van jou te koop staande appartement aan vrienden zal deze ook eerder door potentiële kopers worden opgemerkt. Dit resulteert in meer views, meer bezichtigingen en dus ook een snellere verkoop.

Tip! Bekijk ook het stappenplan voor de verkoop van je appartement.

Wil je meer weten over het verkopen van je appartement in Amsterdam? Neem dan contact met ons op per telefoon 020 – 33 03 624 of via mail info@emanuelsmakelaardij.nl voor persoonlijk verkoopadvies!

Gratis aan- verkoopadvies

Lees meer

Bekijk onze koop tips!

Eerste huis kopen

Waar moet ik kopen?

Appartement kopen Amsterdam

Let op deze valkuilen!

Woning kopen Amsterdam

Wij staan voor kwaliteit

NWWI
Funda
NVM
Vastgoedcert
MVA
Fiabci
10 13
9.6
Aankondiging Emagazine
"Prettige makelaar, veel vakkennis en ervaring in Amsterdam. Ons huis was niet een echt courant huis, dus de kans op langere verkooptijd - zelfs in Amsterdam - was zeer aanwezig. Toch wist de makelaar precies welke doelgroep passend was bij ons huis. Een aanrader mocht je een makelaar zoeken in Amsterdam en omgeving."

Bekijk alle reviews

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.